icoontjes_groen_onderhoud

complete Contentcreatie en -beheer

al je web- en socialmediacontent op één plek

De website van je bedrijf is om door een ringetje te halen en de duurzame boodschap komt volledig tot uiting in splinternieuwe webteksten. Bovendien zijn de teksten geoptimaliseerd op basis van de voor jouw bedrijf én doelgroep relevante zoekwoorden. Nu maar wachten op klanten! Helaas, was het maar zo makkelijk. De vindbaarheid van je website is iets dynamisch; de ene keer sta je in het online zoekresultaat boven je concurrent, een paar weken later niet meer. Dit is één van de redenen om je website 'in beweging' te houden en regelmatig content te blijven toevoegen. Bijvoorbeeld; blogs, klantcases, interviews en nieuwsartikelen. Daarnaast geeft actuele content delen je klanten steeds weer een reden om je website opnieuw te bezoeken.

je persoonlijke contentmanager voor online content

Het structureel maken en delen van webcontent kost behoorlijk wat tijd, datzelfde geldt voor socialmediacontent. Tijd die jij of je medewerkers liever anders besteden. Toch is het belangrijk om online zichtbaar te zijn en in contact te blijven met je doelgroep. Zeker in deze tijd. Contexxt werkt daarom samen met tekstschrijvers, contentspecialisten, fotografen, webspecialisten en grafisch designers. Samen zorgen wij ervoor dat jouw bedrijf structureel zichtbaar is. Zo beschik je over een zelfstandig contentmarketingteam, zonder de hoge tarieven van een marketingbureau.

De voordelen van contexxt creatie

  • Geen marketingmedewerker(s) of -afdeling in huis? Contexxt vormt jouw contentmarketingteam.
  • Kan je marketingafdeling (tijdelijk) versterking gebruiken bij het maken van content? Wij staan voor je klaar!
  • Net als een marketingbureau heeft Contexxt diverse specialisaties in huis, tegen een aantrekkelijk tarief.
  • Alles wat bij contentcreatie komt kijken regelen we voor je: o.a. (SEO-)teksten, beeld en grafisch design.
  • Samen brengen we structuur aan in je contentcreatie en -planning, door middel van een contentkalender.
  • Periodiek brainstormen we en evalueren de resultaten.

werkwijze contexxt creatie

Stap 1: kennismaking en doelgroeponderzoek

Om de content voor jouw bedrijf te kunnen verzorgen, is het essentieel dat we je bedrijf én doelgroep leren kennen. De eerste stap is dus het Contexxt Onderzoek. Hierbij interview ik je en luister ik naar je verhaal, je doelen, wensen en budget. Vervolgens bekijk ik je website, je socialmediakanalen en deel ik mijn bevindingen en aanbevelingen met je. Indien je al klant bent vindt alleen een kort, aanvullend onderzoek plaats.

stap 2: contentstrategie

Samen komen we tot een duidelijke contentstrategie. Omdat al je communicatieuitingen hiermee in lijn moeten zijn neem ik ook je website mee in de aanbevelingen. In de strategie wordt onder andere de tone-of-voice, je doelgroep, onderwerpen en de frequentie opgenomen. Op basis hiervan ontvang je een voorstel.

Stap 3: contentplanning en voorbereiding

Op basis van de contentstrategie kies je een contentpakket en brainstorm je samen met mij of een van de andere contentspecialisten over de thema's en onderwerpen die in het eerste kwartaal aan bod komen. We maken een contentplanning  en verzamelen input en beeldmateriaal.

Stap 4: contentcreatie en -beheer

Jouw persoonlijke contentspecialist gaat aan de slag met het maken van content. Nadat jij deze hebt goedgekeurd zorgen wij ervoor dat alles op het juiste moment op je website en/of socialmediakanalen wordt geplaatst. Je hebt er geen omkijken naar.

Stap 5: evaluatie en brainstorm

Periodiek (per 3 of 6 maanden) bekijken en bespreken we de resultaten. Welke content werkt goed bij je doelgroep, welke minder? Vervolgens brainstormen we meteen over de onderwerpen en thema's voor de komende maanden. Zo optimaliseren we de contentstrategie voor jouw bedrijf.

analyse groen

professionele contentstrategie

Om de content voor jouw bedrijf te creëren is inzicht de eerste stap. Wat wil je bereiken en wie? Welke online kanalen en contentsoorten kun je dan het best inzetten? Het Contexxt Onderzoek vormt de basis voor een goede contentstrategie voor jouw bedrijf.

tekstoptimalisatie groen

content voor je website

Met een zoekwoordonderzoek ontdekken we hoe jouw doelgroep online zoekt en welke onderwerpen ze interessant vinden. Door hier met webcontent, zoals blogs, artikelen en klantinterviews, op in te spelen verbeteren we je online vindbaarheid en zichtbaarheid.

tekstonderhoud groen

socialmediacontent

Focus jij je op je duurzame missie en de ontwikkeling van je bedrijf? Dan zorgen wij ervoor dat je op jouw socialmediakanalen altijd iets te melden hebt. Je hebt een vaste contactpersoon die jouw bedrijf kent en aan wie je jouw ideeën en vragen kunt voorleggen.

Ontwerp zonder titel (28)

Wat zeggen anderen over contexxt?

“Ik heb Lorenza van Contexxt leren kennen via een partner van ons. Na een kort telefonisch contact kwamen de eerste ideeën voor het schrijven van artikelen. Lorenza begrijpt hoe je als klant de artikelen geschreven wilt hebben en dat werkt erg prettig. Lorenza houdt rekening met de wensen en behoefte en denkt actief mee. Zo worden er weer nieuwe ideeën gecreëerd, die je als bedrijf meer naamsbekendheid geeft.”

Stefan Witting - Zorg- en Bemiddelingsbureau Witting

doe gratis en vrijblijvend de contexxt scan

Wil je geen klanten meer laten schieten doordat ze na een eerste blik op jouw website of social media kanaal toch liever even verder kijken? That's the spirit! Laat je gegevens achter op het contactformulier en ik voer een gratis tekst scan uit. Hierbij beoordeel ik je website op een aantal basisonderdelen en mijn bevindingen deel ik met je tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tot snel!