icoontjes_groen_optimalisatie

Professionele webteksten laten schrijven

Woord voor woord de wereld mooier maken

Je vertelt het betekenisvolle verhaal achter jouw duurzame onderneming moeiteloos, het is immers een van de belangrijkste pijlers waarop je bedrijf steunt. Natuurlijk wil je dat deze belangrijke boodschap ook op de website volledig tot zijn recht komt, want zeker in deze tijd is het online bereiken van je doelgroep ontzettend belangrijk. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, hoe verenig je jouw boodschap met je doelen én het online gedrag van je webbezoekers? Best een uitdaging!

Een duurzaam verhaal in heldere taal

Iedereen, waaronder jij en ikzelf, heeft een blinde vlek als het op ons eigen vakgebied aankomt. Je zit zelf metersdiep in de materie en je kent de business als geen ander. Dat is logisch en ook nodig om je core-business succesvol te ontwikkelen, maar in je communicatie is het juist een nadeel. Met wat jij weet is het lastig is om je bedrijf, producten of diensten van buitenaf te bekijken. In de tekst op de website ligt de nadruk hierdoor vaak op het bedrijf zelf, de diensten en productspecificaties, maar niet op welk probleem er voor de klant wordt opgelost, of welke behoefte of wens je vervult.

Als tekstschrijver ben ik de verbindende factor tussen wat jouw doelgroep nodig heeft en wat jij te bieden hebt. Dit vertaal ik naar een helder verhaal voor je klanten, toewerkend naar het behalen van jouw doelen.

waar voldoen goede webteksten aan?

'Even een verhaaltje voor de website schrijven, dat kan ik of een van de marketingmedewerkers toch zelf wel?' Wellicht, maar er komt heel wat meer bij kijken dan de meesten denken. Hier moeten goede webteksten aan voldoen:

  • Perfect aansluiten op de behoeften van de doelgroep.
  • Geschreven op basis van de juiste zoekwoorden (SEO).
  • Ze moeten 'scanbaar' zijn.
  • Ze moeten webbezoeker inspireren en/of ze in de actiemodus krijgen.
  • Zodanig gestructureerd dat bezoekers op de juiste manier door de site worden geleid.
  • Natuurlijk moeten de teksten foutloos zijn en ook grammaticaal kloppen.

werkwijze contexxt schrijven

Stap 1: kennismaking en onderzoek

Voordat ik kan starten met het schrijven van webteksten, is het belangrijk dat de koers helder is. In een ideale situatie schakel je me dus tegelijk met of zelfs al éérder dan de webdesigner in. In een vervolggesprek in interviewvorm bespreken we uitgebreid je visie, doelen, doelgroep en wensen. Dit onderzoek vormt de basis voor mijn aanbevelingen en plan van aanpak, hierbij let ik niet alleen op tekst, maar op verschillende aspecten die bepalend zijn voor een effectieve website

stap 2: input verzamelen

Zodra het onderzoek is uitgevoerd en we de richting hebben vastgelegd in een plan van aanpak, ga ik aan de slag met het verzamelen van input. Ik lees stukken door en interview een aantal klanten en (eventuele) medewerkers, om je bedrijf goed te leren kennen.

Stap 3: zoekwoordonderzoek

Op basis van de input voer ik een uitgebreid zoekwoordonderzoek uit. Ik onderzoek op welke specifieke termen, die relevant zijn voor jouw business, vaak wordt gezocht via Google. Deze leg ik vast in een document en deel ik met je.

Stap 4: webteksten schrijven

Nu trek ik me even terug in mijn 'bubbel' en ga ik aan de slag met het schrijven van de webteksten, op basis van de uitgedachte structuur, de input en de meest interessante zoekwoorden. Zodra ze klaar zijn deel ik de teksten met je en finetunen we ze waar nodig.

Stap 5: optimalisatie

Om de nieuwe webteksten voor je te laten werken is het belangrijk dat je ze op de juiste manier in het content management systeem (CMS) plaatst. Ik begeleid je hierbij of voer het voor je uit. Ook zorg ik dat je website wordt gekoppeld aan Google Analytics en op de juiste manier wordt ingesteld, zodat je de resultaten kunt aflezen en door middel van content bijsturen.

analyse groen

contexxt onderzoek

Hoe zorg je dat je bedrijfswebsite vindbaar is, je webbezoekers geboeid raken (en blijven) en ze uiteindelijk ook nog de gewenste actie nemen op je site? Er zijn geen pasklare antwoorden op deze vragen, daarom onderzoek ik het voor je. Op basis van de bevindingen presenteer ik een concreet plan van aanpak.

tekstoptimalisatie groen

contexxt schrijven

Goede webteksten moeten aan heel wat eisen voldoen. Ze moeten 'zoekmachinevriendelijk' geschreven zijn, het verhaal van jouw bedrijf op de juiste manier vertellen, maar natuurlijk ook aansluiten op de belevingswereld van je doelgroep. Kortom; 'een duurzaam verhaal in heldere taal' waar goed over nagedacht is.

tekstonderhoud groen

contexxt creatie

Zo, je website is klaar en je teksten zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines. Laat die aanvragen nu maar komen! Zeker, stap 1 is gezet; maar om écht zichtbaar te worden en te blijven is het belangrijk om je website in beweging te houden, nieuwe content te blijven maken. Dat kun je natuurlijk ook uitbesteden...

Ontwerp zonder titel (30)

Wat zeggen anderen over contexxt?

"Met Breda Circulair timmeren wij hard aan de circulaire weg. Ons doel is om ondernemers en (semi-)overheid enthousiast te maken over dit thema om er vervolgens ook actief mee aan de slag te gaan. De eerste stap is natuurlijk het bereiken van onze doelgroep. Hoe zorg je ervoor dat je in al het mediageweld positief opvalt? Hoe krijg je de boodschap goed verpakt zodat het aanspreekt en inhoudelijk sterk is? Hoe hou je het kort, bondig en pakkend? Een hele uitdaging. Lorenza vertaalt onze ideeën en gedachtes in een sterke tekst met bijbehorende visuals. Een vak apart uitgevoerd door vakmensen. Bij CONTEXXT ben je aan het juiste adres om je boodschap duurzaam over de bühne te krijgen".


Jack van Haperen - Breda Circulair

doe gratis en vrijblijvend de contexxt scan

Wil je geen klanten meer laten schieten doordat ze na een eerste blik op jouw website of social media kanaal toch liever even verder kijken? That's the spirit! Laat je gegevens achter op het contactformulier en ik voer een gratis tekst scan uit. Hierbij beoordeel ik je website op een aantal basisonderdelen en mijn bevindingen deel ik met je tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tot snel!