icoontjes_groen_analyse

contexxt onderzoek

De basis voor een duurzame contentstrategie

Een website is meer dan een online visitekaartje en webteksten hebben een veel bredere functie dan alleen je webbezoekers voorzien van de juiste informatie. Webteksten zorgen ervoor dat je vindbaar en zichtbaar wordt, dat je de juiste doelgroep aanspreekt en inspireert, waardoor ze met jou zaken willen doen. Om een uitnodigend verhaal te kunnen schrijven in de juiste contex(x)t is het belangrijk om te doen en denken vanuit je doelgroep.

Schakel een tekstschrijver op het juiste moment in

Ik merk dat een webtekstschrijver vaak pas wordt ingeschakeld wanneer de website al gebouwd of geoptimaliseerd is. Dat is een gemiste kans, want om kwalitatieve webteksten te schrijven, is het belangrijk dat een tekstschrijver inzicht heeft in jouw doelgroep. Niet alleen de inhoud van de teksten moet kloppen, maar de complete website moet afgestemd zijn op het gedrag van je webbezoekers. Dit voorwerk doe ik door middel van het Contexxt Onderzoek; de basis voor goede webteksten en een duurzame contentstrategie.

herken je dit?

  • Je website krijgt niet zoveel bezoekers als je zou willen.
  • Hierdoor vallen ook de aanvragen of aankopen via de site tegen.
  • Bezoekers verdwalen op je website, een logische route ontbreekt.
  • Het verhaal op je site brengt niet het juiste gevoel aan de juiste mensen over.

werkwijze Contexxt onderzoek

Stap 1: intake en interview

Is je bedrijfswebsite aan een flinke opfrisbeurt toe en wil je er meer uithalen dan het je tot dusver gebracht heeft? Tijdens een persoonlijk gesprek luister ik naar je verhaal en bespreken we jouw doelen, doelgroep, wensen, je ideeën en (eventueel) die van je webdesigner.

stap 2: analyse en aanbevelingen

Vanuit een neutrale positie onderzoek ik je website gedetailleerd, Vervolgens ga ik aan de slag met de uitwerking van een advies. Hoe kan de structuur, vorm en inhoud verbeterd worden, zodat de website bijdraagt aan het behalen van je doelen? Wanneer er nog geen website is stel ik in deze fase aanbevelingen op die je gaan helpen bij het ontwikkelen van een optimaal webdesign.

Stap 3: plan van aanpak

We bespreken de aanbevelingen en zodra we op dezelfde golflengte zitten maak ik een plan van aanpak, met de concrete verbeterpunten. Jij, je medewerkers of externe partners kunnen hiermee direct aan de slag. Bij de verbeterpunten op het gebied van tekst en content, help ik je natuurlijk ook graag in de volgende fase; het schrijven van webteksten en overige contentcreatie.

Wil je alvast een voorproefje? Vraag de (gratis) contentscan aan en ik deel mijn eerste indruk van jouw webcontent met je!

analyse groen

contexxt scan

Werkt je website wel vóór je bedrijf, of heb je het idee dat er meer uit te halen valt? Of je nu een verouderde of een nieuwe, moderne website hebt, wanneer je huidige site weinig resultaat oplevert is er ruimte voor verbetering. Waar liggen jouw kansen? Vraag de gratis webtekst scan aan!

tekstoptimalisatie groen

contexxt onderzoek

Om te onderzoeken hoe je jouw doelgroep online beter kunt bereiken en hen tot actie kunt laten overgaan op je website, duik ik dieper in de materie. Om een advies op maat uit te brengen neem ik interviews af, doe ik deskresearch en schakel ik andere deskundigen in.

tekstonderhoud groen

contexxt schrijven

Zodra het onderzoek is afgerond en er een plan van aanpak ligt, kan het schrijven van de webcontent voor jouw bedrijf beginnen. Dit doe ik op basis van een zoekwoordenonderzoek en diepte-interviews met jou, je medewerkers en je klanten. Een duurzaam verhaal in heldere taal!

Angeliqe van Gils The Makers

Wat zeggen anderen over contexxt?

"Ik heb met The Makers met Lorenza heel fijn gewerkt rond de thematiek MVO en hoe we dit het best konden verwoorden op onze website. Lorenza is een heel fijn en professioneel persoon om mee te werken. Luistert goed naar de noden van het bedrijf en zet dit om in de juiste tone-of-voice. Ik had Contexxt gekozen omwille van de waarde die ze zelf uitstraalt op MVO en daarmee een partner in copywriting gevonden die meteen begreep wat we wilden."


Angélique van Gils - The Makers

doe gratis en vrijblijvend de contexxt scan

Wil je geen klanten meer laten schieten doordat ze na een eerste blik op jouw website of social media kanaal toch liever even verder kijken? That's the spirit! Laat je gegevens achter op het contactformulier en ik voer een gratis tekst scan uit. Hierbij beoordeel ik je website op een aantal basisonderdelen en mijn bevindingen deel ik met je tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tot snel!